Bij elke werk of functie klagen mensen wel over hun werkgever/manager. In hun ogen doen ze vaak veel dingen niet goed en denken ze sommige dingen beter te kunnen dan hun leidinggevende. Gefrustreerde personeel is niet goed voor de werksfeer en zorgt voor een hoge stressniveau. Het is belangrijk voor de werkgever om te luisteren naar de problemen die op grote schaal voor komt. Wanneer dit word genegeerd zal er op z’n duur personeel verdwijnen of zal het de kosten gaan van de productiviteit.

Welke problemen komen het meest voor op kantoor

Complimenten geven 86%

Veel Nederlandse werknemers geven aan te weinig complimenten te krijgen van hun leidinggevende. Terwijl 59% wel te horen krijgen van hun leidinggevende wat ze fout doen. Uit diverse onderzoeken is ook gebleken dat tegen over een negatieve feedback vier positieve feedback hoort om gelukkig te blijven. Te veel negatieve feedback zorgt ervoor dat men twijfelt aan zich zelf en weinig vertrouwen op hun kunnen en kennis.

Erkennen de prestatie van werknemers niet 63%

Leidinggevende lopen soms weg met hun prestatie terwijl het werk van de hele afdeling komt. Veel leidinggevende kunnen soms egoïstisch zijn wanneer zij succes boeken. Een leidinggevende doet namelijk zelden een opdracht alleen en is afhankelijk van zijn team waaraan hij leiding geeft. Wanneer succes niet word gedeeld met zijn team zal dit veel frustraties opleveren.

Inefficiënt samenwerken 54%

Er gaat veel tijd verloren door ongestructureerde werken. Wanneer er geen duidelijk plan en/of strategie gecommuniceerd word naar personeel hebben ze vaak het idee dat ze kip zonder kop aan het werk zijn. Het ontbreken van goede gezamenlijk planningprogramma waarbij er als team een prestatie moet worden geleverd wekt irritatie.

Internetproblemen 31%

Tegenwoordig word al het werk digitaal gedaan. Wanneer er met te traag internet gewerkt word moeten werkgevers elke keer wachten. Vooral werk waarbij er met ingewikkelde zware software gewerkt word is het belangrijk dat het internet snel en goed loopt. Het zelfde geld eigenlijk ook voor het hardware snelle computers zijn enorm belangrijk in deze moderne tijd.

Leidinggeven 27 %

Leidinggeven is iets wat soms best moeilijk is. Vanuit school komen en met een goeie opleiding opzak wil nog niet zeggen dat je ook goed leiding kan geven. Het is een vak apart en vraagt veel vaardigheden die je niet alleen uit een boekje kan halen maar ook door ervaring op te doen. Sommige mensen hebben het al in zich andere moeten het nog leren. Veel werknemers klagen ook over de manier waarop hun leidinggevende te werk gaat.

Grootste frustraties op kantoor