Kantoor beveiliging

Bijna elk bedrijf werkt tegenwoordig wel met computers, deze zijn bijna niet meer weg te denken bij de werkzaamheden. Het is daarom belangrijk om alles zo goed mogelijk te beveiligen, het kan op vele vlakken veel schade opleveren voor het bedrijf. Er gaat dan niet alleen veel geld verloren maar de werkzaamheden liggen ook plat voor waarschijnlijk een lange tijd, dit kan zorgen voor boze klanten en kan ook weer ervoor zorgen dat er minder omzet wordt behaald.

Er zijn dus veel dingen waar je aan moet denken, ook het opslaan van de werkbestanden in de cloud is van groot belang, het verliezen van belangrijke werkdocumenten is nog wel het ergste, deze kan je niet meer vervangen en kunnen van groot belang zijn in je bedrijf. Het gebruik van Dropbox of andere cloud diensten is daarom zeker aan te raden.

Ook wil je niet dat in inbrekers rondt gaan neuzen op de computers, encryptie of wachtwoord beveilig is aan te bevelen zodat er geen gevoelige informatie buit gemaakt kan worden, mochten er computers gestolen zijn dan is het wel aan te raden om uit voorzorg wachtwoord te resetten voor online accounts.

Fysieke beveiliging

Je kan ervoor kiezen om geen veiligheidsmaatregelen te nemen, toch is dit niet aan te raden aangezien inbrekers zijn sneller geneigd zijn in te breken. Als je een aparte verzekering afsluit in geval van diefstel, dan moet je wel aan bepaalde eisen voldoen, anders kan je fluiten naar je geld, lees daarom de voorwaarden goed door.

Een alarmsysteem is een zeer goede optie, deze zijn meestal te koppelen aan een centrale die ervoor zorgt dat de politie wordt ingeschakeld, of de brandweer in geval van rookdetectie, dit brengt maandelijks wel kosten met zich mee die kleine bedrijven meestal niet bereidt zijn om te betalen.

Camera’s ophangen schrikt ook af, echter moet je er wel voor zorgen dat de kwaliteit van de camera’s goed is zodat je er ook echt wat aan hebt, nog belangrijker is om de beelden direct te uploaden naar een externe locatie zodat ze niet de harddisk mee kunnen nemen met daarop de camerabeelden. Ook zit aan deze camera’s en de opslag ervan een flink prijskaartje. Als alternatief kan je voor dummy camera’s gaan en stickers ophangen van camera beveiliging, bij inbraak heb je er er niets aan maar het schrikt inbrekers zeker wel af.

Het kost dan misschien wat geld om je bedrijf te beveiligen, maar dat is het dubbel en dwars waard in geval van inbraak.

Kantoor beveiliging is belangrijk