Is het alweer maandagmorgen? Is mijn vakantie nu alweer voorbij? Met deze vragen in het hoofd en lood in de schoenen vertrekt een groot aantal werknemers na zijn vakantie weer naar kantoor.

Uit onderzoek van de Arbo Unie blijkt dat werknemers zich na een vakantie vaak minder betrokken voelen bij hun werkgever. Honderddertig personen gaven zelfs aan dat zij nadachten over het zoeken van een andere baan. Geen goed nieuws voor de ondernemers onder ons dus!

Dag dip

Juist in het najaar moet je er als werkgever dus alles aan doen om je personeel uit de nazomerdip te krijgen. Dit begint bij het motiveren van je werknemers. Motiveren en enthousiasmeren is een vak apart. Een ieder geeft hier zijn eigen invulling aan. Zo geven sommige ondernemers regelmatig complimentjes of worden er doorgroeimogelijkheden geboden. Voorgaande methoden garanderen echter geen succes. Zo is het aanbieden van een opleiding veelal financieel zwaar en kan het geven van complimenten leiden tot scheve gezichten op de werkvloer. Wanneer de ene werknemer zich minder gewaardeerd voelt dan de ander, zal dit juist demotiverend werken.

Mokken motivatie

Het geven van een relatiegeschenk zoals een bedrukte mok, wordt nog niet vaak genoeg gezien als motivatiemiddel. Onterecht gezien het feit dat medewerkers het zeer belangrijk vinden waardering van de baas te ontvangen. Een eindejaarsgeschenk weggeven is de ultieme blijk van waardering. Maar wil een medewerker dat ook zo ervaren, dan moet de premium wel aansluiten bij zijn interesses. Er zijn diverse vragen die gesteld kunnen worden tijdens de zoektocht naar het perfecte cadeau voor uw arbeidskrachten, zoals: Hoe ziet hun normale werksituatie eruit?

Passend presentje

Professionals werkend bij een relatiegeschenkenconcern kunnen u helpen met het beantwoorden van deze vragen en het zoeken naar een passende premium. Bent u operationeel in de gezondheidssector? Geef dan een EHBO-setje weg. Liever al uw pijlen richten op de zakelijke dienstverlening? Dan kunnen uw arbeidskrachten vast uit de voeten met een luxe business trolley. Een ander origineel geschenk is de miniklok op waterkracht. Voor iedere ondernemer, die het milieu wilt koesteren.

Compleet cadeau-assortiment

Kortom, er kan gesteld worden dat niets zo belangrijk is als het motiveren van uw werknemers in het najaar. Zeker in economisch barre tijden als deze is het zeer voordelig voor uw onderneming, wanneer zij een stapje harder zetten. Motivatie kunt u geven door uw waardering te uiten met het ultieme bedankje: het eindejaarsgeschenk.

Werknemers uit dip met eindejaarsgeschenk