Indien u op zoek bent naar een accountant, is het aan jou om de juiste accountant in te schakelen. De keuze is groot: schakel je een groot bedrijf in, of kies je voor een kleiner bedrijf waardoor je meer gezien kan worden als individu? Dit artikel bespreekt een recent gepubliceerd onderzoek van de Raad voor Toezicht van beroepsorganisatie NBA en waar een mogelijke klant op moet letten bij het kiezen van een accountant. Tevens zal er een suggestie gegeven worden hoe een mogelijk klant een goede accountant kan vinden.

Onderzoek

Volgens dit artikel uit de Telegraaf voldoen vele accountantskantoren in Nederland zich niet aan de regels, waarbij de klant uiteindelijk de dupe is van gemaakte fouten. Dit kan desastreus zijn voor de klant. Het onderzoek heeft aangetoond dat vele kantoren niet bekend zijn met de regeltjes omtrent de controlevergunning. Specifiek is er gekeken naar kantoren die jaarrekeningen van niet-beursgenoteerde controleerden. Uit een steekproef van 83 (kleine) kantoren is gebleken dat 53 accountantskantoren het niet zo nauw nemen met de regels omtrent het managen en uitvoeren van het accountant-vak. Bijna 64% van de ondernemingen hebben hun zaakjes niet op orde!

De meest voorkomende fouten

Een herhaaldelijk gemaakte fout bij accountantskantoren is het feit dat sommige kantoren geen duidelijk handboek hebben. Een handboek kan gebruikt worden om de controles goed door te lopen en fouten op te sporen. Het handboek is de leidraad om de kwaliteit richting de klant te waarborgen en te behouden. Het onderzoek kwam er ook achter dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van vele bedrijven uit de steekproef slecht geregeld is. Indien een werknemer een fout heeft gemaakt is het aan de werkgever om aansprakelijk gesteld te worden. Een onduidelijk opgestelde verzekering kan verwarring veroorzaken als de werknemer tijdens werkzaamheden een fout heeft maakt. Het is van belang dat een accountantskantoor de zaken goed op een rij heeft!

Zelf aan de slag

Wat kan je zelf doen om de juiste accountantskantoor te vinden? Accountants Rotterdam is een gratis dienst die de mogelijkheid geeft om de beste accountantskantoor in de regio Rotterdam te vinden. Uit een ruime selectie van honderden kantoren krijgt de klant 3 offertes, gebaseerd op de wensen en behoeftes van de klant. De klant kan gegarandeerd worden dat Accountants Rotterdam alleen de beste accountantskantoren aan zal raden. Er zal een keuze gemaakt moeten worden, waarbij de klant aan moet geven welk accountantskantoor het beste zijn wensen kan behartigen. Deze website is ideaal voor de mens die kwaliteit hoog in het vaandel heeft!

Kleine accountantskantoren missen vaak de boot