Carver Fitness

• Kun je iets vertellen over de dienst of het product van je bedrijf?

De Carver is het eerste volledige cardiovasculaire fitnesstoestel dat een skibeweging simuleert. Als enig cardiotoestel in de fitnessbranche voorziet de Carver in een goede heuprotatie tijdens de beweging. Dit biedt een groot voordeel in een revalidatieproces. Daarnaast is de Carver hét toestel bij uitstek voor een goede voorbereiding op de wintersport. Wie traint op de Carver heeft aantoonbaar minder kans op blessures en spierpijn tijdens het skiën. Dit wordt bevestigd in een onderzoek gedaan door de afdeling bewegingswetenschappen van de Universiteit van Maastricht

• Wat heeft je doen besluiten als ondernemer aan de slag te gaan?

Voordat ik Carver Fitness oprichtte, was ik inmiddels een aantal jaar werkzaam in de fitnessbranche bij een Amerikaans merk van fitnessapparatuur. Een onderdeel van mijn takenpakket was de functie van Internationaal Technical Trainer. Hierdoor zag ik een niche in de fitnessbranche.

• Tegen welke obstakels ben je sinds de oprichting aangelopen?

Technische knelpunten tijdens de ontwikkeling van het nieuwe product, financiële uitdagingen aangaan en hiervoor ook de nodige mogelijkheden kunnen creëren op een dusdanige manier dat je zelf 100% zeggenschap behoudt.

• Hoe heeft Incubator3+ jou op weg geholpen?

Via Incubator heb ik een financiering kunnen krijgen voor de ontwikkeling van een nieuwe ontwikkeling op Carver. Als merk van (fitness)apparatuur moet je continue bezig zijn met vernieuwingen en daarmee moet je al starten in een vroeg stadium.

• Wie is of was jouw contactpersoon of coach binnen Incubator3+?

Jeroen Cremers van Brainport Development

• Kun je beschrijven wat je zo aanspreekt in het ondernemerschap?

Zelf alle credits krijgen voor de successen die je behaalt. Alvorens je pieken kunt behalen moet je eerst door soms wel erg diepe dalen. Elk behaald succesje geeft je daarna wel een extra kick.

• Uit hoeveel FTE bestaat je bedrijf?

Drie medewerkers

• Wat zijn je plannen voor de toekomst met je bedrijf?

Carver Fitness moet binnen drie jaar een nieuw en innovatief merk zijn van fitnessapparatuur welke de sporter een nieuwe en unieke manier van trainen laat ervaren. Onze slogan is: “Carver Fitness, Movement by the Original!”